Himalájská sůl

Lidský organismus sůl potřebuje

Proto, aby byly buňky aktivní a také k prospěšnému ovlivňování činnosti svalů. Bohužel, klasická chemicky vyráběná bílá sůl již nemá s tou přírodní nic společného a spíše lidský organismus zatěžuje.

Přírodní Himalájská sůl se těží v Pákistánském Pandžábu. Růžové zbarvení je způsobeno příměsí železa. Obsahuje přes 50 různých minerálů a je stovky milionů let stará a není postižena současným znečištěním prostředí.

Patří mezi nejčistší soli, jelikož ta mořská kvůli znečištěným oceánům nedosahuje kvality, jaké měla dříve.

Kromě železa pak obsahuje také hořčík, draslík, vápník, sodík a fosfor. Přispívá k regulaci krevního tlaku a zvýšené hladiny cukru v krvi. Obsažené minerály pomáhají předcházet svalovým křečím a zároveň podporují činnost nervové soustavy a podporuje zdravý spánek.

Je vhodná pro přípravu pokrmů i z toho důvodu, že prospívá  trávení.

Himalájská sůl je skvělou variantou i pro osoby, které trápí vysoký krevní tlak, křeče v lýtkách či křehké kosti.

Lze ji  použít i coby sůl do koupele, má skvělé účinky i naši kůži, kterou pomáhá hydratovat. Navíc urychluje hojení pokožky.

Jako obklady  lze použít hrubé krystaly této soli. Nahřejeme ji a vložíme do bavlněného sáčku a přikládáme na bolestivá místa.

 

Reklama

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Reklama