Chlebové karbanátky

Chutně a zdravě

Kdo nejí maso, máme pro vás recept na chutné karbanátky, které nejsou takřka k rozeznání od klasických masových.

Ingredience na 10 ks:

  • 8 krajíců chleba
  • 2 kostky zeleninového bujonu
  • cibule
  • 3 vejce
  • 4 stroužky čeneku
  • sůl
  • majoránka
  • pepř
  • paprika
  • petrželka
  • koření adžika+ čubřica
  • strouhanka na obalení

 

 

 

 

 

Postup :

V necelém litru povaříme bujony a poté namočíme krajíce chleba, které necháme nasát tekutinu, dokud nezměknou. Můžeme vymačkat přes cedník, pokud máme tekutiny hodně. Dáme do mísy a přidáme cibuli na jemné kostičky nakrájenou, rozetřené stroužky česneku, sůl a koření se zelenou petrželkou. Pokud nemáme Adžiku a čubřicu, být tam nemusí. Nakonec vmícháme vejce a vypracujeme hmotu z níž lžící namočenou ve vodě dáváme do strouhanky díly k obalení.Nakonec usmažíme na pánvi.

Jako přílohu můžeme mít brambory, nebo kaši. dobrou chuť vám přeje Vesmír

Reklama

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Reklama