Fazolový Dip nejen pro vegany

Velmi zdravá pomazánka -omáčka

Na přípravu budeme potřebovat:

  • 1 konzerva fazolí
  • 2 stružky česneku
  • 1/3 hrnku čerstvé petrželky(nať)
  • lžíce olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2-5 lžic vody na rozředění
  • sůl na ochucení

K přípravě tohoto Dipu potřebujeme mixér.Postačí tyčkový.

Postup : 

Z fazolí vylijeme vodu(tu nepoužíváme), česnek nakrájíme na malé kousky a petržel také nasekáme. Přidáme olivový olej a šťávu z citronu. Vodou naředíme, pokud máme jinou tekutinu, například šťávu z okurky, nebo mrkve, můžeme použít tu.Ochutíme solí, nejlépe himalájskou. Vše dáme do mixéru a rozmixujeme do konzistence bramborové kaše.

Podáváme s čerstvou zeleninou, nebo jako pomazánku na pečivo, které můžeme před podáváním rozpéci v troubě.

Dobrou chuť vám přeje Vesmír

Reklama

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Reklama