Humrová pomazánka pro vegany

Humrová pomazánka z květáku

Ingredience:

  • květák
  • majonéza Provita(bez vajec)
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • příloha celozrnné pečivo

Postup : Květák uvaříme tak, aby nebyl zcela měkký a dal se strouhat. Strouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl, pepř a smícháme se sojanézou a citronovou šťávou. Kdo chce, může použít klasickou majonézu. Nezapomeňte si citrony předem namočit na cca 10 minut do roztoku octa s vodou, poté omýt pod tekoucí vodou, aby byly zbavené chemických postřiků. Nebo v rukavicích jejich kůru oloupat.

Tato majonéza neobsahuje cholesterol, laktózu, lepek ani chemické přísady. Složení : Voda, rostlinný olej, červená fazole, glukóza, horčičné semínko, cibule, jablečný ocet, mořská sůl, kurkuma, okurky, sušené bylinky, pažitka, petržel, kopr, řepkový lecitin.

Pomazánku natřeme na pečivo, ozdobíme plátkem citrónu a petrželkou s paprikou. Dobrou chuť vám přeje Vesmír 🙂

 

Reklama

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Reklama