Recept na rychlé a dobré lívance

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • lžíce polévková cukru písek
  • 1/2 l mléka( pokojové teploty)
  • 2 vejce
  • lžíce rumu(být nemusí)

Postup:

Prášek do pečiva smícháme s moukou.

Ušleháme bílky na tuhý sníh.V druhé misce ušleháme žloutky s cukrem, popřípadě rum  a po částech přimícháváme mouku, mléko, sůl a pomalu vmícháme i ušlehané  bílky.

Na rozehřáté pánvi,  pomaštěné olejem opékáme lívance. Velikost si určujeme sami. Je dobré používat naběračku na nalévání těsta na pánev. Po upečení můžeme mazat máslem a sypat skořicovým cukrem. Nebo podávat s čerstvým ovocem, bílým jogurtem a šlehačkou, nebo nastrouhaným tvrdým tvarohem.Také sypat kakaem, či polít javorovým sirupem.

Rada: do hrníčku si nalijeme olej a pánev potíráme mašlovačkou z peří.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *