Kynuté buchtičky Znojemské s mákem a švestkami

Velmi jednoduchý a rychlý recept

Budeme potřebovat tyto ingredience: 

  • půl kg polohr. mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • sušené droždí (jeden sáček, nejlépe ten za cca 13.-Kč)
  • 6 dkg cukru krupice (3 lžíce)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 litru mléka (vlažného)
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rumu (být nemusí)
  • pár kapek citronové esence, nebo šťáva z citronu
  • 5 dkg másla rozpuštěného( 2 lžíce)
  • 250 ml majonézy
  • půl balíčku sádla(na potření po upečení)
  • náplň – švestky, mák

 

Postup: 

1 – Do mísy  přes síto prosypeme mouku, lžičku soli, sušené droždí, cukr vanilkový a krystal = PROMÍCHÁME

2 – Do půl litru vlažného mléka zamícháme žloutky a lžíci rumu s citronovou esencí

3- Mixérem začínáme vmíchávat do suché hmoty mléko s vejci, rumem a esencí. Postupně přidáváme majonézu a rozpuštěné máslo. Mixujeme tak dlouho, dokud není těsto zpracované.Necháme na teplejším místě přikryté utěrkou 30 minut kynout.

4 – Uděláme si 16 bochánků a ty plníme švestkami a mákem. Mák mletý dochutíme cukrem, troškou mléka a můžeme přidat rum a citr. esenci.

5 – Necháme na plechu s pečícím papírem ještě 15 kynout

Pečeme na 170C a to  20-30 minut, kdy pozor druhý plech se peče kratší dobu cca 10-15 min

Po upečení potíráme rozpuštěným sádlem a nešetříme s ním.

 

Dobrou chuť vám přeje Vesmír

Reklama

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Reklama