Švestkový kompot zdroj vitamínů na zimu

Švestky obsahují mnoho vitaminů a minerálů

Zavařte si na zimu zdroje vitamínů a dopřejte i v chladném počasí svému tělu tyto plody léta.

Postup :

Švestky omyjeme a necháme okapat v cedníku. Pak je vypeckujeme, nejlépe nožíkem rozříznout podélně a lehce vyndat pecku. Do umytých a suchých sklenic je pokládáme stříškovitě na sebe a zalijeme vroucím nálevem vody a cukru. Sladkost záleží na vás. Poměr se dává většinou na litr vody 40 dk cukru, nejlépe třtinového. Sklenice zašroubujeme víčky a můžeme je jen otočit dnem vzhůru a nebo sterilizovat ponořené ve vodě cca 15-20 min. Počítejte s tím, že pak budou švestky měkčí.

Kompoty mají mnoho užití: 

  • do rýžového nákypu
  • do jogurtů
  • do ovesných kaší
  • do buchet
  • na bublaninu
  • do ovocných šťáv
  • do pudinku

Dobrou chuť vám přeje Vesmír

http://vesmironas.cz/?p=3518&preview=true

Reklama

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Reklama