Toxická pšenice – není to lepek ale ….
Opravdový důvod toxické pšenice – není to lepek ani šlechtění
Mnoho lidí se domnívá, že jsou alergičtí na lepek, ovšem není pšenice jako pšenice. Problém tkví v něčem zcela jiném.
Problém sahá daleko za pojmy „organická“ či „neorganická“, „lepek“ či „hybridní pšenice“. Stále častěji se geneticky modifikovaná pšenice objevuje i v zemích, kde není toto GMO pěstování povoleno. Zodpovědnost této skutečnosti je v exportech ať mouky, či výrobků z pšenice. A tatáž pšenice u tamních lidí, odkud se vyváží nevyvolává žádné alergie, proč?
Jak je možné, že tisíce let se konzumovala pšenice a až posledních patnáct let vzniká ,,záhadná“ alergie na pšeničné výrobky?
Problém spočívá ve způsobu žně pšenice zemědělci!
Podle protokolu o sklizni pšenice se pšeničné pole několik dní před sklizní polévá herbicidním přípravkem glyfosátem (obchodní značka Roundup).
Roundup : Účinnou látkou je glyfosát. Jedná se skupinu totálních herbicidů, kterou vyrábí nadnárodní společnost Monsanto Company, podnikající v agrárním sektoru, agrochemickém průmyslu a oblasti biotechnologií, farmaceutik a geneticky modifikovaných potravin. Je to jeden z největších producentů fosfátových herbicidů (např. velice rozšířeného glyfosátu), pesticidů, hnojiv a dalších ropných derivátů; též je to zdaleka největší producent geneticky modifikovaného obilí.
25. května 2013 proběhl pochod proti Monsantu. Účastnili se ho lidé v 436 městech (včetně Prahy) z 52 zemí po celém světě – celkem 2 miliony lidí.
Přejdeme k danému závažnému problému se sklizní pšenice. Přípravek Roundup a jiné herbicidy obsahují účinnou smrtící látku glyfosát. Používá se na vysušení pšenice a ječmene několik dní před sklizní a začali ho používat už v roce 1980. Od té doby se za posledních 15 let stal rutinní záležitostí u většiny zemědělských společností. Jak jsme již uvedli, používá se jako vysušující prvek 7 až 10 dní před sklizní.
Když totiž je pšenice vystavena jedovatým chemikáliím, jako je glyfosát, vytvoří více semen a výsledkem je větší úroda, která rychleji dozrává.
Zajímavé je, že když se například u čočky, hrachu, nebo ječného sladu prokáže postřik Roundupem, jsou staženy z trhu, u pšenice to ale neplatí! To znamená, že lidé, co konzumují pšeničné výrobky, tak nepochybně konzumují i nepatrné dávky Roundupu.
Tyto praktiky toxických žní nezasahují pouze Ameriku, kde se jedná o 99% ale i jiné části světa!
V České republice bylo v roce 2011 podle oficiální statistiky spotřebováno více než 962 tun glyfosátu!
Běžně se používá také při pěstování řepky a víme, jak ,,žlutou“ zemi máme! Kvůli nadměrnému a nerozumnému nadužívání glyfosátů se už šíří plevely odolné, na které zemědělci musí používat směsi jiných, silnějších herbicidů.
Lidé vystaveni účinkům glyfosátu, který pochází z postřiků Roundup v jejich lokalitě, respektive požitím průmyslově zpracované stravy, která obsahuje zbytky Roundupu, jsou méně odolní vůči škodlivým účinkům jiných chemikálií a jedů, s nimiž ve svém okolí přicházejí do styku!
Škodlivé účinky glyfosátu postupují pomalu a zákeřně v průběhu měsíců až let, projeví se postupně, až když se už zánět pevně usadí v buněčných systémech organismu. Výsledkem tohoto systematického zánětu buněk je většina nemocí, která je spojována se západním životním stylem.
Škodlivé účinky:
- cukrovka
- autismus
- deprese
- rakovina
- roztroušená skleróza
- Alzheimerova choroba
- gastrointestinální choroby
- obezita
- srdeční choroby
- neplodnost
Každý šestý Čech má v moči glyfosát! Nestříkají se jen pole s pšenicí, ale se všemi plodinami, dále parky, lesy, strniště, pastviny, louky, cesty, parkoviště, zelená prostranství a ovocné stromy. Při postřicích dochází také ke kontaminaci spodních vod, ale i obyvatel, kteří jsou v blízkosti prováděných postřiků.
Česká republika se vyjádřila proti omezení glyfosátu ! Ministr zemědělství Martin Jurečka v listopadu 2017 na jednání řekl, že Česká republika bude usilovat o prodloužení licence herbicidu glyfosátu. Dále řekl: ,, Dostali jsme se v EU na druhé místo v ekologickém zemědělství a říkáme, že je třeba rozvíjet nové technologie, například precizní zemědělství, kdy díky satelitním systémům a GPS navigaci jsme schopni snižovat pesticidní zátěž, aplikovat je přesně,“ uvedl ministr.
Ekologického , nebo vraždícího zemědělství, které je na druhém místě Evropy,co se týče pěstování GMO plodin a tím i v postřicích toxickými glyfosáty ???!!!
Foto: http://www.herbs-info.com