Veganské plněné papriky

Paprikové lusky

ingredience:

4 velké zelené, žluté nebo červené papriky
100 g bílé rýže
100 g sojového granulátu
1 malá cibule (nakrájená na kostičky)
3 stroužky česneku (rozmačkat)
2 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce grilovacího koření
Sůl a pepř na ochucení

ingredience na omáčku:

120 g rajčatového protlaku
250 g rajčatového protlaku
1 hrnek vody
1 lžíce cukru
1 lžíce sušené cibule
Sůl na ochucení

Postup:

Paprikové  lusky omyjeme, odkrojíme vršky a vyčistíme vnitřky od jadérek paprik. Vršky zbavíme stopky a nakrájíme na malé kousky.
Dáme paprikové lusky (bez vršku) do vařicí vody a vaříme 5-10 minut do polo-měkka.
Na pánvi osmažíme cibulku, česnek a pokrájené  paprikové vršky do měkka.
Rýži uvaříme do měkka a sojový granulát uvaříme podle návodu na obalu. Z granulátu po uvaření vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme ho s rýží a cibulkovou směsí, kterou jsme osmažili. Ochutíme sojovou omáčkou, grilovacím kořením a dochutíme soli a pepřem podle chuti.
Smícháme suroviny na rajčatovou omáčku a povaříme 10 minut v menším hrnci. Můžeme přidat více vody pokud je omáčka příliš hustá.

Předehřejeme troubu na 190 stupňů a na dno pekáčku nalijeme rajčatovou omáčku tak, aby zakrývala cele dno.
Naplníme papriky sojovou směsí a položíme spodky na dno pekáčku. Přelijeme  je zbytkem rajské omáčky a pečeme 30-45 minut do měkka.

Děkujeme za recept, který  je od Elisabeth

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *